miercuri, 21 august 2013

Naturopatia sau stiinta auto-vindecarii


Naturopatia reprezinta ansamblul de tehnici si metode apartinand medicinei naturiste ce stimuleaza propriile capacitati ale organismului nostru de a se echilibra dpv fizic, energetic, psihic, emotional,  de a se reface si chiar de a se vindeca. 

Medicii naturopati acorda o atentie deosebita cauzelor emotionale declansatoare de boala; degeaba tratezi simptomele daca ramane cauza, neidentificata,  si care, in timp, se cronicizeaza !
Ne-am indepartat de natura, am devenit stapanii, si nu oaspetii ei. Pentru a ne face viata mai usoara, am inventat alimente conservate, aditivate, pe care le punem in cuptorul cu microunde si ele sunt gata in cateva minute. Nu mai avem timp sa ne facem sucuri naturale si cumparam „bauturi naturale” din comert, ce contin ...urme slabe de fructe, restul e colorant, indulcitori,etc.

Am descoperit mii de antibiotice care, de multe ori, ne salveaza viata; doar ca le-am folosit in mod nejustificat, iar organismul nostru dezvolta rezistenta la tot mai multe medicamente. Am descoperit tot mai multe medicamente contra febrei (antitermice), contra durerii (antialgice), contra inflamatiei (antiinflamatorii), totul este contra....pe cand o medicina pro vita ?`         
 
Este momentul  sa ne intoarcem la natura, sa incercam sa refacem echilibrul pe care l-am stricat; sa invatam ce inseamna sa mancam sanatos, cum sa gatim alimentele, cum sa le combinam; sa reinvatam sa ne relaxam, sa inlaturam efectele negative ale stressului asupra corpului nostru fizic, psihic, emotional; sa invatam sa slabim in mod sanatos, fara efecte negative (pe termen scurt sau lung) asupra organismului; sa invatam sa facem miscare, sport, chiar si acasa; sa invatam sa respiram sanatos si profund, si, nu in ultimul rand, sa invatam sa ascultam semnalele emise de corpul nostru, sa avem grija de noi, sa folosim toate acele mijloace naturale, lasate de mama-natura, pentru a ne pastra starea de sanatate.

Se spune ca este mult mai usor sa previi dacat sa vindeci! Trebuie sa invatam sa prevenim aparitia unor dereglari sau boli acute sau cronice; sa ne cunoastem predispozitia genetica spre anumite boli si cum putem preveni declansarea lor; sa aflam partile slabe si pe cele puternice ale corpului nostru; sa depistam precoce diferite carente de vitamine, minerale, antioxidanti.
Evaluarea starii de sanatate cu ajutorul iridologiei si a biorezonantei magnetice reprezinta o metoda neinvaziva, sigura, rapida, ce poate fi efectuata de toti adultii (inclusiv femeile insarcinate).


Pentru prevenirea aparitiei bolilor si mentinerea sanatatii, o importanta majora o are alimentatia; pentru persoanele supraponderale si obeze, trebuie elaborate diete personalizate, care sa ne permita slabirea sanatoasa si progresiva , dar si mentinerea ei.

Sa nu uitam de importanta mentinerii sau restabilirii fluxului energetic al organismului; ne sunt deosebit de utile reflexoterapia si masajul terapeutic care, in plus, elimina contracturile si blocajele musculare si nervoase, intensifica circulatia si metabolismul, ne relaxeaza, ne induc starea de bine.
 Suntem un popor foarte stresat, care are o incidenta crescuta a tulburarilor anxioase si depresive; cu toate acestea, inca ne este „rusine” sa ne adresam unui psihoterapeut competent care ne-ar putea ajuta  sa depasim aceste probleme inca din prima faza, care ne-ar putea scuti de vizita la psihiatru si de tratamentele cu antidepresive.

Acum este momentul  sa  incepeti sa descoperiti avantajele pe care vi le ofera naturopatia, urmand indicatiile unor specialisti in domeniu:
  • consultatie naturopata si evaluarea starii de sanatate prin determinarea parametrilor fizici si psihici cu ajutorul biorezonantei si iridologiei  
  • diete personalizate pentru un stil de viata sanatos
  • metode eficiente de slabire prin terapii combinate: dieta+exercitiu fizic+masaj terapeutic+reflexoterapie+gimnastica pilates+tratament cu plante  
  • metode eficiente pentru ameliorarea anxietatii si depresiei cu ajutorul plantelor+psihoterapie+tehnici relaxare+reflexoterapie+acupunctura
  • metode eficiente pentru ameliorarea durerilor osteo-articulare si refacerea mobilitatii articulare in caz de reumatism degenerativ  cu ajutorul plantelor+masaj terapeutic+kinetoterapie+acupunctura
  • tratamente eficiente si naturale pentru afectiuni cronice (infertilitate, dischinezie biliara, steatoza hepatica,  gastrita si ulcer, constipatie cronica, hipertensiune arteriala, hipercolesterolemii, varice, insomnie,  infectii urinare si respiratorii recidivante, etc) 
  • Dr Ruxandra Constantina 
    Medic specialist medicina familie
    apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie, reflexoterapie
    Cabinet consultanta naturopata 
    0734 410 417

Naturopatia sau stiinta auto-vindecarii



Sursa foto: aici si aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER